KRT'nin haberine göre, Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Erdoğan'ın şehre gerçekleştirdiği ziyarette kulüpten kendisini formalı taraftarlarca karşılanmasının istendiği ve ve bunun yerine getirilmemesinin istifayı tetiklediği öne sürüldü.

TFF 2. Lig'de mücadele eden ve bu yıl oluşturduğu kadro ve bütçeyle 1. Lige çıkmayı hedefleyen Vanspor’un kulüp başkanı Mehmet Avcı, “siyasi baskı ve kayyumun verdiği destek sözünden vazgeçmesi” üzerine istifa etti.

Avcı’nın istifasının ardından kadın futbol takımının yöneticisi Öğretim Üyesi Dr. Şehnaz Nigar Çelik de istifasını sundu. DEVA Partisi kurucular kurulu üyesi olan ve kulüp başkanı seçilmeden önce partiden ayrılan Avcı, “Vanspor, siyaset üstü bir kurumdur. Halkımızın ortak duygusu ve heyecanıdır. Kulübümüzün başkanlığını yürütürken siyasi olarak hiçbir beklentim olmadığını kamuoyuna basın aracılığı ile net bir şekilde belirttim. Ancak, bu durumun şehrimizin dinamikleri tarafından kabul edilmediğini üzülerek gördüm” dedi. Avcı, başkanlık görevini yönetim kurulu üyesi olan eski AKP İpekyolu İlçe Başkanı Yavuz Kuşan’a bıraktığını açıkladı.

'VALİ İLE ORTAK PAYDADA OLMADIĞIMIZI GÖRDÜK'

Aynı zamanda Türk Sanayicileri ve İş İnsanları Derneği (TÜSİAD) üyesi olan Avcı’nın, yaklaşık bir yıldır yaptığı kulüp başkanlığından siyasi baskılara dayanamayarak istifa ettiği öne sürüldü.

DEVA Partisi’nden geçen yıl ekim ayında ayrılan ve 1,5 ay sonra Vanspor’a başkan seçilen Avcı; kente yeni atanan kayyum Vali Ozan Balcı’yla görüştü. Avcı, Balcı’nın görüşmede dile getirdiği beklentiler neticesinde şahsının başkanlığında yürütülecek çalışmalarda ortak bir paydada olmadıkları kanaatine vardığını söyledi. Avcı, sözlerine şöyle devam etti:

Yönetim kurulu kararımız gereği başkanlık görevini yönetim kurulu üyemiz sayın Yavuz Kuşan’a bugün itibariyle devir ediyorum. İhtiyaç olursa detaylı açıklamayı önümüzdeki dönemde yapabileceğimi de belirtmek isterim.

ERDOĞAN'IN ZİYARETİ SÜRECİ İSTİFAYA GÖTÜRDÜ

Avcı’nın kulüp başkanlığından istifa etmesi kentte büyük tepkilere neden olurken Medyascope'dan Ferit Aslan, istifa sürecinin ayrıntılarını araştırdı. Vali ve kayyum olarak Van’da göreve başlayan Ozan Balcı’nın ilk görüşmede, Vanspor’un oluşturacağı bütçeye 10 milyon liralık destek sözü verdiği ancak daha sonra bu sözünden vazgeçtiği belirtildi.

Balcı’nın en fazla 3 milyon destek verebileceklerini söylediği; Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Van ziyaretinin yaşanan süreci istifa boyutuna getirdiği öğrenildi. Avcı’nın istifa etmesine rağmen DEVA Partisi’nin kurucular kurulu üyesi olmasının da siyasi çevrelerde rahatsızlık yarattığı belirtilirken Vanspor’dan Erdoğan’ın formalı taraftarlarca karşılanmasının istendiği ve bunun yerine getirilmemesinin de rahatsızlığa yol açtığı ileri sürüldü.

Editör: TE Bilisim