Son dönemlerde taraftarlar tarafından çok eleştirilen teknik direktör Saffet İŞLER görevinden ayrıldı.

Vanspor'da uzun süredir Teknik direktörlük yapan Saffet İŞLER ile yollar ayrılırken, Takımın yeni teknik direktörlük görevine ise Turgay KARATEKİN getirildi" denildi.

TURGAY KARATEKİN KİMDİR?

VansporFK taraftarları tarafından "Rüzgarın Oğlu" lakabıyla tanınan Turgay KARATEKİN 1965 yılında Van Mollakasım Köyünden doğdu. İlkokul eğitimini Mollakasım ve İki Nisan İlkokulunda okumuş, orta ve lise eğitimini Van Atatürk Lisesinde tamamlamıştır.

Futbol hayatına 1980-1981 sezonunda Et ve Balık takımında amatörce başlamıştır.

Bir sonraki sezonda İskelespor'da profesyonel oyuncu olarak 11 hafta top koşturan oyuncu, daha sonra 1984-1985 sezonundan 1996 yılına kadar Vanspor forması altında futbol hayatına devam etmiştir.

Turgay KARATEKİN 1993-1994 sezonunda 17 gol atarak Vanspor'u süper lige çıkaran takımda yer almış ve o dönem taraftarların gönlünde taht kuran bir oyuncu olmuştur. 

Sevilen oyuncu; 

1986-1987 Vanspor Alt yapı oyuncusu olarak başlayan ve kısa süre sonra AS takıma geçerek 1996 yılına kadar Vanspor formasıyla kariyerine devam etmiş ve Vanspor kaptanlık bandını ilk takan Van'lı futbolcu unvanına sahiptir.

1996-1997 sezonunda Karsspor'a transfer olmuş, 1997-1998 yılında Afyonspor'a giderek 28 yaşında futbol kariyerine son vermiştir.

Futbol kariyerinden sonra, A lisans eğitimini alarak, Vanspor Genç takımın başına geçererek namağlup unvanıyla şampiyor yapmıtır.

Turgay KARATEKİN bir anısında; küçükken Beşiktaşlı olduğunu ancak, futbola olan hayranlığı nedeniye babası Galatasaraylı olursan sana top alacağım dedikten sonra Galatasaray taraftarı  olmaya karar vermiştir.

Vanspor Van'ın, Vanlı'nın takımıdır. Bu nedenle ne olursa olsun, takımımızın yanında olmamız gerektiğini,

VanEkspres'i ailesi olarak hocamıza hayırlı olsun temennilerimizle birlikte, kendisine ve Vanspora başarılar diliyoruz.

Editör: TE Bilisim