Van Haber - Siber saldırılarına karşın ordu kuran fransa 1 milyar ayırdı. Fransa; Çin, İran ve Rusya’dan gelebilecek siber saldırıların önüne geçebilmek için personel alımını arttırdı. 

Geçtiğimiz ay sonunda Fransa hükümeti tarafından gerçekleştirilen Siber savunma tatbikatına üniversite ve liseli gençler çağrılarak yetenek testine tabi tutuldular. Testi geçen gençlerden bazıları siber ordu istihdam edildi.

Fransa, 2011 yılına yalnızca yüz olan siber savunma uzmanı sayısında 2019 yılında 3 bine çıkarmayı hedefliyor. 4 bin 400 yardımcı uzman istihdam etmek için 1 milyar dolar ayıran Fransa, özellikle Çin, İran ve Rusya’dan gelebilecek saldırılara karşı yeni bir ordu kurmak niyetini güdüyor. 

Fransa’da bu ay yapılacak cumhurbaşkanlığı seçimleri öncesinde elektronik oylamalarda herhangi bir siber saldırı olmaması için işi sıkı tutuyor. Ancak  Fransa Dışişleri Bakanlığı saldırı riskinin hala mevcut olduğunun altını çizmişti. 

DONALD TRUMP İLE İLGİLİ DE İDDİALAR SÖZ KONUSUYDU!
Amerika Birleşik Devletleri seçimlerinde de Donald Trump’ın kazanmasında Rusya’nın parmağı olduğu ve siber saldırı düzenlendiği iddiaları hala gündemi meşgul ederken, Fransa’dan gelen bu açıklamalar akılları karıştırıyor.  

Seçimlere yönelik siber saldırılar günümüz dünyasında önemli güvenlik riski olarak görülmeye ve demokratik düzeni etkilemeye devam ediyor. 

Fransa Savunma Bakanı Jean-Yves Le Drian Aralık ayında yaptığı açıklamada, ocak ayından itibaren faaliyete geçecek ve genelkurmay başkanlığına bağlı oluşturulacak siber operasyonlar komutanlığında 2 bin 600 siber savaşçının görev yapacağını söylemişti. 

Editör: TE Bilisim