Amerika Birleşik Devleti (ABD) Havacılık ve Uzay Ajansı (NASA) tarafından düzenlenen "Dünya Turnuvası" adlı çevrim içi fotoğraf yarışmasında, Astronot Kate Rubins tarafından çekilen Van Gölü fotoğrafı, oyların çoğunu alarak birinci seçildi.

Fotoğrafın birinci seçilmesinin ardından Van'da, fotoğrafı çeken NASA Astronotu Kate Rubins kentte davet edildi. Dün Van'ın turizm elçisi ilan edilen Rubins için yeni bir öneri de Van Ticaret ve Sanayi Odası (Van TSO) Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Fevzi Çeliktaş'tan geldi.

KATE RUBİN İSMİ VAN'DA YAŞATILSIN

Astronot Kate Rubins'in Van'a daveti, Van Kedisi hediye edilmesi gibi konular gündemdeyken, Başkan Yardımcısı Çeliktaş, astronutun isminin Van'da yaşatılması gerekitiği ifade etti. Çeliktaş resmi Twitter hesaından yaptığı açıklamada şu ifadelleri kullandı:

"Van Gölü'nü dünyaya tanıtan NASA'ya ve fotoğrafı çeken Astronot Kate Rubins'e teşekkür ederiz. Turizm elçisi ilan edilen Astronot Kate Rubins'in böylesi bir tanıtıma olanak sağladığı için Van'da isminin yaşatılmasının gerekliliğine inanıyoruz. Kendisini Van'a davet ediyoruz."  GuncelVan

Editör: TE Bilisim