Resmi olarak evli çiftlerin boşanmasının gerçekleşebilmesi için kanun tarafından belirlenen bazı sebepleri dayanması gerekmektedir. 4721 sayılı kanunun 166/3 hükmü dışında kalan tüm sebeplerle açılmış boşanma davaları Çekişmeli boşanma davası olarak sürdürülmektedir. Bu davalarda eşler arasında bir anlaşma sağlanamamaktadır. Ve anlaşmazlığa neden olan her bir madde için boşanma davası boyunca hakim tarafından karar verilmesi beklenmektedir.

Ülkemizde çekişmeli boşanma davaları aile mahkemeleri tarafından görülmektedir. Anlaşmalı boşanmalara nazaran daha uzun bir süreçte tamamlanan çekişmeli boşanma davalarında talep ettiğiniz hakları alabilmeniz için iyi bir avukat tarafından savunuluyor olmanız önemli bir detaydır. Samsun aile hukuku avukatı ile iletişime geçerek gerekli bilgileri elde edebilirsiniz.

Çekişmeli boşanma davalarında ispat

Çekişmeli boşanma davaları hukuki boyutu en karmaşık olan davalardan birisidir. Çekişmeli Boşanmalarda süreç bir dilekçe ile başlamaktadır. Ve dava süreci davaya neden olan maddelere bağlı olarak uzayıp kısalabilmektedir. Bu davalarda ispat gerekmektedir. Boşanma için öne sürülen her bir sebebin ispatının tanıklar de farklı argümanlar tarafından yapılıyor olması gerekir. Hukuki bir şekilde elde edilen tüm deliller bu davaların sonucunu önemli ölçüde etkilemektedir.

Çekişmeli boşanma davalarında sizinle iş birliği içerisinde olan avukatınız verilecek olan kararı önemli ölçüde etkileyen bir detaydır. Samsun avukat seçimleriniz en doğru şekilde yaptığınızda Zorlu süreçten en az hasarla kurtulabilirsiniz.

Çekişmeli boşanma davaları için Samsun Avukat Ayşe Deniz Oral iletişim kurabilirsiniz.

Editör: TE Bilisim