Rektörlük makamında gerçekleşen ziyarette; Üniversite ile Gana devlet üniversiteleri arasında akademik, bilimsel çalışmalar, öğrenci değişim programları, eğitim alanında yapılacak projeler değerlendirildi.

“Nazik karşılamalarından dolayı Rektör Sayın Prof. Dr. Hamdullah Şevli’ye teşekkür ederim”

Nazik karşılamalarından dolayı Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hamdullah Şevli’ye teşekkür eden Gana’nın Ankara Büyükelçisi FranciscaAshietey-Odunton, Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi ile iletişimlerini güçlendirmeyi istediklerini ifade etti.

Büyükelçi FranciscaAshietey-Odunton ve beraberindekilerin Üniversite ziyaretlerinden memnuniyet duyduklarını belirten Rektör Prof. Dr. Hamdullah Şevli, Üniversitemiz hakkında Büyükelçiye bilgiler verdi.

“Birçok fakültemiz eğitim ve donanım anlamında çok iyi noktadalar”

Van Yüzüncü Yıl Üniversitesinin birçok fakültesinin eğitim ve donanım anlamında çok iyi bir noktada olduklarının altını çizen Rektör Şevli, “sağlık, fen bilimleri ve sosyal bilimler alanlarında iddialı bir Üniversiteyiz. Tıp, Diş Hekimliği ve Sağlık Bilimleri Fakültelerimizin güçlü kadroları sayesinde sağlık eğitimi ve hizmeti konusunda Türkiye’nin sayılı üniversiteleri arasındayız. Hastanemiz ve Diş Hekimliği Fakültemiz,   yurtdışından gelen hastalara her türlü sağlık hizmetini sunulabilecek kapasiteye sahiptirler. Üniversitemiz bünyesindeki Teknokent’te de önemli AR-GE çalışmaları yürütülmektedir. Tüm birimlerimize ciddi yatırımlar yapmaktayız. Nitekim bu yatırımlar neticesinde Üniversitemiz, Türkiye’deki Devlet üniversiteleri arasındaki akademik başarı sıralamasında 35. sırada yer almaktadır. Üniversitemizin sunduğu kaliteli eğitim, barınma sorunun hiç olmaması, Van şehrinin güzel doğası ve ucuzluğu öğrencileri cezbetmektedir. Öğrenci değişim programları kapsamında Ganalı öğrencileri de Üniversitemizde görmek isteriz.” ifadelerini kullandı.

Gerçekleştirilen ziyarette Büyükelçi FranciscaAshietey-Odunton’a; Kançılarya Diplomatik Sekreteri NanaıaYaaWadee, Demokratik Kongo Cumhuriyeti Büyükelçisi'nin eşi Pauline Mulumba, Güney Sudan Büyükelçisi'nin eşiAmal Elzubeer, Gambiya Büyükelçisi'nin eşi SallyManneh eşlik ettiler.

Hediye takdimi ve fotoğraf çekiminin ardından ziyaret sona erdi.

Editör: TE Bilisim