Vanhaber - Kürt Demokrat Partisi (KDP) bugün Diyarbakır’da kuruluşunu basın toplantısıyla duyurdu.

Kürt siyasetine Kürt Demokrat Partisi adıyla yeni bir parti katıldı.

Kürt Demokrat Partisi Kurucu Genel Başkanı Reşit Akıcı Diyarbakır’da düzenlediği basın toplantısında partinin kuruluşunu ilan etti.

Reşit Akıcı, gençlerle birlikte yola çıktıklarını ve başarılı olacaklarına inandıklarını söyledi.

Akıcı, “Bildiğiniz gibi Şeyh Abdusselam Barzani 14 Aralık 1914’te Osmanlı Devleti tarafından idam edildi. Bizde onun çizgisinde olarak idam edildiği tarihte partimizi ilan ettik. Bugünden itibaren parti çalışmalarımıza başlıyoruz” dedi.

Mele Mustafa Barzani’nin çizgisinde siyaset yapacaklarını söyleyen Akıcı, sözlerine şunları ekledi:

“Molla Mustafa Barzani'nin çizgisinde, Kürtlere üçüncü bir alternatif sunmak için bu partiyi kurduk. Seçmenlere sorduğumuz zaman: ‘Biz muhafazakarız ama oy verebileceğimiz bir parti yok’ diyordu. Biz de o seçmenlere üçüncü bir alternatif sunmak için, AKP’den ve HDP’den bağımsız bir alternatif sunmak için, bu partiyi kurduk.”

Hedeflerinin Kürdistan Federasyonu olduğunu belirten Akıcı, “Kürdistan’ kelimesini kullanımının yasak olması nedeniyle kullanmadık. Partimizin adı her ne kadar Kürt Demokratik Partisi ise de bizim için Kürdistan Demokratik Partisi’dir. Kürdistan adıyla bir çok partiye dava açılmış olduğunu biliyorsunuz, hakkımızda bir davanın açılmaması için partimizin adını Kürt Demokrat Partisi olarak kurduk” ifadelerini kullandı.

Bu arada İçişleri Bakanlığı Kürt Demokrat Partisi adıyla İçişleri Bakanlığına yapılan herhangi bir kuruluş başvurusu olmadığı açıklamıştı. Bakanlık, siyasal partilerin kuruluş başvurusu yaptıkları Genel Sekreterlik birimine söz konusu isimle siyasal oluşum için herhangi bir müracaatın yapılmadığını ve bir onayın söz konusu olmadığını belirtmişti. Ancak Akıcı, Bakanlığın iddiasının doğru olmadığını, başvuru evraklarını ‘mail’ yoluyla bakanlığa gönderdiklerini ve belgelerin alındığını söyledi.

Editör: TE Bilisim