VanEkspres - Time dergisinin editör kadrosu tarafından her yıl, o yıla damga vuran iyi ya da kötü olaylarda yer alan isimlerden seçilen “Yılın Kişisi” unvanı için belirlenen adaylar açıklandı. 2019 yılının 100 kişilik “Yılın Kişisi” listesinde Rojavalı Kürtler de yer aldı.

Dünyaca ünlü Time Dergisi, Rojavalı Kürtlerin adaylığıyla ilgili bölümde yaptığı açıklamada “IŞİD'le savaştan sonra tek başına bırakıldılar” ifadelerini kullandı. Tanıtım yazısında Demokratik Suriye Güçleri’nin (DSG) bir fotoğrafı yer aldı.

Time gazetesinin “Yılın Kişisi” adayları arasında dikkat çekenlerden biri de ABD Başkanı Donald Trump hakkında azil sürecinin başlatılmasına yol açan “The Whistleblowers” oldu.

Listede en dikkat çeken isim ise İran dini lideri Hamaney. Liverpool'un efsaneleri arasına giren Mısırlı Muhammed Salah da adaylardan biri olarak öne çıkıyor.  Listenin en genç ismi ise şüphesiz dünyanın tanıdığı genç çevreci Greta Thunberg.

Önceki yıllarda olduğu gibi Donald Trump, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ve Türkiye Cumhurbaşkanı Recep TayyipErdoğan da listede yer alan adaylardan.

Nasıl oy verilir?

https://time.com/person-of-the-year-poll-2019/?go=true adresi üzerinden yapılacak oylamada e-mail doğrulaması yapıldıktan sonra oy verilebilir.

Editör: TE Bilisim