VANEKSPRES HABER MERKEZİ - VAN

Yazarın, kısa süre önce çıkan kitabı büyük ilgi görüyor. Okurlar tarafından beğenilen şiir kitabı sosyal bir soruna da çözüm için destek oluyor.

Başkale (Elbak) Yardımlaşma ve Dayanışma ve Kalkınma Derneğinin katkılarıyla Roj Yiğit'ın son çıkan kitabı Kalemimde Sürgün Kelimeler SMA hastası Havin için umut olmaya devam ediyor.

Van Elbaklılar derneği'nde ilk kez gerçekleşen 'Kitap İmza Günü'ne okur ilgisi oldukça yoğun geçti.

Elbaklılar Derneği başkanı Recep Ayhan: SMA hastası havin için ilk defa derneğimizde bir imza günü düzenledik, ilk misafirimiz Şair Roj yigit oldu, Başkaleli şairimizi Van’da ağırlamak bizi mutlu etmiştir. Ayhan, dernek olarak daha önce olduğu gibi bundan sonrada sosyal projelerin yayındayız’ dedi.

Şair Roj Yigit ise, Uzun zaman sonra Van’a geldiğini belirterek, Van ve özellikle Elbaklıların Kitap ve SMA hastalarına olan duyarlılıkları beni mutlu etti. SMA Tip-1 hastası olan çocukların tedavisinin Türkiye’de yapılmadığına dikkat çeken.  Yiğit, kampanyanın büyütülmesi ve bebeğin hayatının kurtulması için duyarlılık çağrısını yeniledi.

HAVİN’E SES VERMEK İÇİN VAN’DAYIM

Havin’e ses vermek, onun çıkaramadığı sesi olmak Van’a geldiğini belirten Yigit amacım ise, SMA hastası çocuklara dikkat çekmek ve farkındalık yaratmaktı.

Bundan kaynaklı kitabın tüm gelirini Havin’in tedavisine bağışladım” bu duygularla bugün Elbak derneğine kadar gelen tüm dostlara ve bize kapılarını açan Elbaklılar derneğine teşekkürler dedi.

Şair Roj Yiğit kitap gelirlerini SMA hastası Havin’e bağışladı

ROJ YİĞİT KİMDİR?

1980 Van doğumlu olan Yiğit, İstanbul’da yaşıyor.

Bir dönem tiyatro eğitmenliği ve sanat yönetmenliği yapan Yiğit, yazın dünyasına “Cemre ve Bahar’’ adındaki kitabıyla ilk adımı attı.

Yiğit, daha sonra “Sesimi Şiir Yaraladı’’ adlı ikinci şiir kitabını çıkardı.

Ayrıca Yiğit, uğradığı silahlı saldırı sonucu yaşamını yitiren Diyarbakır eski Baro Başkanı Tahir Elçi için ise “Kalemimde Sürgün Kelimeler’’ adlı kitabı kaleme aldı.







Editör: TE Bilisim