VanEkspres - ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo, Başkan Donald Trump’ın, gerekli görülmesi halinde Türkiye'ye Rojava’da yaptıklarına karşı askeri müdahale etmeye hazır olduklarını açıkladı. Dışişleri Bakanı Pompeo Amerikan basın kuruluşu CNBC yaptığı açıklamada, “ Biz savaşa karşı barışı yeğleriz, ancak askeri bir müdahale gerekir ise bunu bilmeniz gerekiyor Başkan Trump bu müdahaleye tamamen hazır” dedi.

Pompe, Trump tarafından Türkiye’nin ilerleyişi için belirlenen sınırları açıklamak istemediğini belirterek, “Başkan Trump sınırların aşılması takdirde askeri müdahaleye karar verebilir” ifadelerini kullandı.

Öte yandan ABD ile Türkiye arasında yapılan ateşkes anlaşmasına destek verdiklerini bir kez daha vurgulayan Pompeo, farklı etnik grupların can güvenliğinin korunacağı yönünde Türkiye’den taahhüt aldıklarını açıkladı.

Amerikan heyeti 17 Ekim’de Ankara’da 13 maddelik ateşkes anlaşması imzalamış, çatışmalara 120 saat ara verilmişti.Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, yarın Rusya’yı ziyaret etmesi bekleniyor.

Editör: TE Bilisim