VanEkspres - Van M Tipi Cezaevi’nde kalan mahkumlar, meclise sunulan infaz yasası değişiklik teklifini ıslıklarla ve çarşaf yakarak protesto etti.

Van Barosu Başkanı Zülküf Uçar, "İnfaz yasasında yapılan af düzenlemesinin dışında kalan mahkumlar tarafından gerçekleştirildi" dedi.

VAN BAROSU BAŞKANI UÇAR: İNFAZ YASASI PROTESTO EDİLİYOR

Konuya ilişkin bilgi veren Van Barosu Başkanı Zülküf Uçar imzasıyla yazılı bir açıklama yapıldı.

Yazılı açıklamada Van Barosu “Van  M Tipi Kapali Ceza Infaz Kurumunda yangın çıktığı, ölü ve yaralıların olduğu iddiaları üzerine konuya ilişkin Baro Başkanlığımızca Başsavcılık ve Kurum İdaresiyle görüşmeler gerçekleştirilmiş, yine Cezaevi Komisyonumuz üyeleri tarafından da cezaevine gidilerek Kurum Müdürü ile görüşme gerçekleştirilmiştir.

İnfaz yasasında yapılacak değişikliğe ilişkin yapılan açıklama sonrası protestoların gerçekleştiği, her hangi bir yaralı veya ölümün söz konusu olmadığı yönünde gerek Başsavcılık gerekse de Van M Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumu Müdürü tarafından bilgi verilmiştir. Ayrıca Van Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından da konuya ilişkin yaptığı basın açıklamasında Van M Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumunda her hangi bir isyan, yangın yada ölü olmadığı belirtilmiştir. Konuya ilişkin iddialar Başkanlığımız ve Cezaevi Komisyonumuz tarafından yakından takip edilmekte olup meslektaşlarımıza saygıyla duyurulur” denildi.

HDP’Lİ SARISAÇ: KORONAVİRÜS TEDİRGİNLİĞNDEN DOLAYI MAHKÛMLAR İSYAN BAŞLATTI

Sosyal Medya hesabından açıklama yapan HDP Van Milletvekili Murat Sarısaç’da, “ Van M tipi cezaevinde, koronavirüs tedirginliğinden ve alınmayan tedbirlerden dolayı mahkûmların isyan başlattığını söyledi. Sarısaç, cezaevine birçok ambulans ve itfaiyenin gittiğine dikkat çekti. Sarısaç,:” Koronaya karşı en tehlikeli yerler cezaevleridir.” Dedi.

Editör: TE Bilisim