Van'ın Saray ilçesi Sırımlı Mahallesinde yaşayan Barlık Kardeşlerin Elektrik direği mücadelesi sosyal medya gündemi düştü.

Van'ın saray ilçesi Sırımlı mahallesinde yaşayan Zafer ve Zeynep Barlık Hasta olan Abilerine kendi imkanları ile yaptıkları ev elektrik abonesi yapmak için mücadele veriyorlar. Zafer Barlık, “ Bizler mahallede evin temelini atmadan önce elektrik direklerinin derdine düşüyoruz.  İki aydır elektrik direkleri peşinden koşuyoruz. Abonelik işlemleri tamamlansa da, direkler gönderecek bir yetkili bulamıyoruz. Saray Vepsas’a gittiğimizde ise gidip köyde boşta direk varsa bulup kendiniz söküp takın diyorlar. Vede işin ilginç yanı kurumun önünde direk olmasına rağmen bize direk yok diyorlar.

VEPSAS ÇALIŞANLARI BİZLEN DALGA GEÇİYOR!

Vepsas çalışanlarının kendileriyle dalga geçtiklerini aktaran Barlık, “2013 yılında da bunun gibi benzer bir durum yaşanmıştı, elektrik direğine yıldırım çarpmıştı, o zaman da gelmemiştiler. Tüm elektrik tellerini biz çektik,  Kış geldi, havalar soğudu, ev yıkıldı yıkılacak, oturulmaz raporu var acil olarak yeni eve taşınması gereken abım Cafer Barlık Vepsas çalışanlarının vurdumduymazlığı yüzünden bu kışı karanlıkta geçirecek.

ÇEVRE ŞEHİRCİLİK OTURULAMAZ DENDİ

 Kardeşi Zafer Barlık’a “Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü'nün hasar tespit raporunda belirtilen "Yapının mevcut durumunda güvenlik açısından risk teşkil ettiğinden can ve mal tehlike arz etmesi nedeniyle, gerekli önlemlerin alınması uygun olacağı görüş ve kanaatindeyiz" uyarısından sonra yeni ev yaptı ancak 2 aydır yetkililerin sesimizi duymalarını bekliyoruz.

ÇOCUKLARIMLA KIŞIN NEREDE KALACAĞIM

Güler Barlık ise,  Eşim hasta epilepsi hastası olduğu ve evlerin her an yıkılma tehlikesi arz ettiği belirterek,  bize 5-6 ay içinde direk verecekleri söylüyorlar önümüz kış biz altı ay nerde kalacağız üç çocuğumla bize yardım edilmesi bekliyor dedi.

Editör: TE Bilisim