Van'da satış yapmak için kullandığı ses sistemiyle zamlara ve ekonomik krize tepki gösterirken gözaltına alınan çerçi Abdullah Onar, ifadesinin ardından serbest bırakıldı. Onar, Mezopotamya Ajansı’na protestosunu ve gerekçelerini anlattı.

'SABAHA KADAR 5 LİRA ZAM GELİR Mİ?'

Daha önce Ağrı’da ve yine Beşyol Caddesi’nde benzer protesto eylemleri gerçekleştirdiğini belirten Onar, zamlar nedeniyle halkın alışveriş yapamaz hale geldiğini söyledi. Gece 10 TL olan bir ürünün sabah 15 TL’ye çıktığını belirten Onar, bir koli hurmanın bir gün arayla 60 TL’den 65 TL’ye çıkmasını örnek gösterdi. “Bir eşyaya sabaha kadar 5 TL zam gelir mi?” diye soran Onar, “Ben köylere gittim, eşya satamadım. Geldim çarşı merkezinde bu durumu protesto ettim. Devlet de halk da sesimi duysun. Kimse evine ekmek götüremiyor. Bir çuval un olmuş 250 TL! Milletvekilleri koltuklarından kalkıp, gelin baksınlar, alışveriş yapsınlar, milletin halini görsünler. Devletin buna bir çözüm bulması için protesto ediyorum. 60 TL aldığım bir koli çocuk cipsi, 75 TL olmuş” dedi. 

‘PROTESTOYA DEVAM EDECEĞİM’

“Ben haklıyım” diyen Onar, zamları protesto etmek amacıyla satamadığı eşyalarını ücretsiz dağıttığını dile getirdi. Onar, “Satış yapamıyorum, halkım yesin. Bedava hurma dağıttım. Kimse sesimi duymuyor. Zam geldi demekten utanıyorum, zararla satıyorum. 22 TL'ye aldığım üzümün kilosunu 20 TL’ye sattım. Her gün, her gün zam olmaz. Protesto etmeye devam edeceğim, bir çözüm bulsunlar” diye seslendi.  

Ne olmuştu?

Van’ın en işlek noktalarından biri olan Beşyol Caddesi’nde satış yapmak için kullandığı ses sistemiyle ekonomik krize tepki gösteren çerçi Abdullah Onar, Van Valiliği’nin 20 Temmuz 2016’dan bu yana sürdürdüğü eylem ve etkinlik yasağı gerekçesiyle gözaltına alındı. Onar, serbest bırakılmasının ardından dün Beşyol Caddesi’nde ikinci kez gerçekleştirdiği protestosunda, AK Parti’nin 27’inci Dönem Van Milletvekili Abdullah Arvas'ı, markette alışveriş yapmaya davet etti. Bir teneke yağın 400 TL’ye çıktığına dikkat çeken Onar, “Ben dün akşam 60 TL aldığım hurma, şimdi 70 TL oldu. Devlet nerede? 3 buçuk kilo olan leblebi 32 TL alıyordum, şimdi 70 TL olmuş. Her gün zam her gün zam ne olacak?” diye sordu. DUVAR

Editör: TE Bilisim