Vali Bilmez 81 il arasında 71. Sırada olduklarını belirterek, Salgınla mücadelede aşı şart,  Vanlıların aşı olması konusunda çağrı yaptı.

Bilmez, "30 büyükşehirde ortalama aşılama oranı yüzde 52’lerde kentimizde ise bu oran yüzde 35 Ülke genelinde vaka sayılarında azalma yaşanırken kentte vaka sayısında bir azalma hala görülmedi.

Sağlık çalışanları, Güvenlik güçlerinin, Diyanet İşleri Başkanlığı ve Milli Eğitim personeli ile gönüllü vatandaşların salgına karşı sahada ciddi bir mücadele verdiğini belirten Bilmez, 1 Temmuz'da yeni bir dönemin başlayacağının altını çizdi.

Tüm ülkede vaka sayıları düşerken Van’da vaka sayıları artmaktadır. Hastanelerde Covid19  vaka sayıları %30’larda  İl genelinde aşı stokuyla ilgili bir problemin bulunmadığını söyledi.

Günde ortalama 25 bin kişiyi aşılayabilecek ekiplere sahibiz. Van’da 8 kişi’de Hindistan Varyantlı vaka tespit ettik, Van’da günlük ortalama 12 bin kişi aşı ediliyor. Bu sayıyı arttırmamız gerekir.

Covidle mücadelede Türkiye’nin en iyi illeri arasına girdik, şimdide aynı başarıyı aşı olayında görmek istiyoruz. Aşı sıralamasında Hedeflerinin ilk 5 olduğunu belirten Bilmez, bu başarı sağlanmazsa bazı kısıtlamalara gidebiliriz. Kamu kurumlarına girişlerde aşı olma şartının aranması, uçak bileti, şehirlerarası toplu taşımada aşı olma şartı aranabilir. Vatandaşlarımızın da mağdur olmaması için şimdiden aşılarını yaptırmaları gerekiyor."  Dedi.

Van Valiliğinde yapılan toplantıda AK Parti Van Milletvekili Abdulahat Arvas, Vali Yardımcısı Ömer Faruk Canpolat ve İl Sağlık Müdürü Doç. Dr. Mahmut Sünnetçioğlu hazır bulundu.

Editör: TE Bilisim