Burun estetiği ameliyata burnunun dış görünümünden memnun olmayan aynı zamanda nefes alıp verme problemi olan herkes tarafından tercih edilebilir. Burun estetiği ameliyatı 18 yaşını doldurmuş olan her yaştan kadın ve erkek için uygundur. Burun estetiği ameliyatı ile mevcut olan burun yapısının estetik bir görünüme kavuşması amaçlanır. Günümüzde en çok yapılan estetik ameliyatlardan biri olan burun estetiğidir. Bu ameliyat iki farklı şekilde yapılmaktadır. Burna çok fazla müdahale gerekmeyen durumlarda yalnızca burun ucundan kesi açılarak yapılan işleme kapalı burun estetiği ameliyatı adı verilmektedir. Açık burun estetiği ameliyatı ve diğer yöntemler ile ilgili detaylı bilgi için gedizserin internet sitesini ziyaret edebilirsiniz.

Revizyon Rinoplasti Ameliyatı

Daha önce burun estetiği ameliyatı geçirmiş ve burnunun görüntüsünden memnun olmayan kişiler için revizyon rinoplasti yapılır. Revizyon rinoplasti ameliyatı açık ya da kapalı ameliyat olarak tercih edilebilir. Hekim hasta için hangi yöntemi uygun görürse o ameliyat türü uygulanır. Burun estetiği ameliyatlarında son yıllarda en çok kullanılan cihazlardan biri piezo cihazıdır. Piezo cihazı ile kemik dokular üzerinde kolay bir şekilde kesme ve şekillendirme işlemi yapılır. Daha önceden yalnızca diş hekimleri tarafından kullanılan bu cihaz artık burun estetiği ameliyatlarında da farklı uçlar takılarak kullanılıyor.

Kapalı Burun Estetiği Ameliyatı

Kapalı burun estetiği ameliyatında ultrasonik kemik kesme ve şekillendirme yöntemi kullanılır. Bu yöntem ile burun kemikleri milimetrik ölçümlerle kontrollü bir şekilde kesilir. Bu sayede burun kemikleri arasındaki kılcal damarlara hiçbir zarar verilmez. Ayrıca ameliyat sonrasında şişlik ve morarma oranı da minimum seviyeye iner. Ultrasonik plastik son derece güvenilir bir yöntemdir. Ülkemizde yaklaşık olarak 3 yıldır aktif bir şekilde kullanılmaktadır. Bu yöntemin en büyük avantajı yumuşak dokulara zarar vermemesi ve yalnızca kemiği kesmesidir. Bu sayede şişlik ve morluk çok az seviyede olur. Kemikler daha kontrollü bir şekilde kesildiğinden dolayı burun daha doğal ve zarif hatlara sahip olur. Böylece kalemle çizilmiş gibi doğal burunlar ortaya çıkar.

Burun Estetiği Öncesi Ve Sonrası Dikkat Edilmesi Gerekenler

Burun estetiği ameliyatında karar vermiş olan kişi hekiminin belirtmiş olduğu tavsiyelere harfiyen uyumalıdır. Ameliyattan en az 2 hafta öncesinde kan sulandırıcı ilaçlar kullanılıyorsa bunlar hekim kontrolünde bırakılmalıdır. Ayrıca sigara ve içki kullanımına da ara verilmelidir. Hasta ameliyat olduktan sonra hekimin reçete etmiş olduğu ilaçları dikkatli bir şekilde kullanmalıdır. Ayrıca özellikle ilk günlerde buz uygulamasına dikkat edilmelidir. Buz uygulaması ile şişlikler ve morluklar çok daha az olacaktır. Ayrıca hastalar ameliyat sonrasında ağır egzersizlerden kaçınılmalıdır. Septum perforasyonu ve diğer burun estetiği ameliyatları ile ilgili aklınıza takılan tüm soruların cevabını gediz serin internet sitesini ziyaret ederek bulabilirsiniz.

Editör: TE Bilisim