Dünyanın en önemli güneş kentlerinden biri olan Van, Uluslararası bir zirveye ev sahipliği yapmaya hazırlanıyor.10 Mayıs’ta başlayacak zirveye önemli isimler geliyor.

 

Van Ekonomist Dergisi’nin düzenlediği ve birçok kurumunda destek verdiği Uluslararası Yenilenebilir Enerji Zirvesi’ne yurt ve yurt dışından birçok önemli isim katılacak.10-11 Mayıs tarihleri arasında Double Tree Hilton Otel’de gerçekleştirilecek büyük zirve ile ilgili konuşan derginin Genel Yayın Yönetmeni Orhan Olgun, Almanya ve Avusturya başta olmak üzere birçok ülkeden katılımcının yanı sıra, yurt içinden de birçok önemli ismin zirveye katılacağını söyledi.

 

Türkiye’de yenilenebilir enerjide söz sahibi olan birçok kuruluşun destek verdiğini belirten Olgun,’’Türkiye Rüzgar Enerjisi Birliği(TÜREB),Jeotermal Elektrik Santral Yatırımcıları Derneği(JESDER),Uluslararası Enerji Topluluğu,

Türkiye Bölümü(GÜNDER),Güneş Enerjisi Sanayicileri Derneği(GENSED),Türkiye Biyoenerji Derneği,

Türkiye Jeotermal Enerji Derneği gibi önemli sivil toplum örgütleri ve işadamlarının bir araya geldiği kuruluşlar projemize destek veriyor.

 

Örneğin,Rüzgar alanında ön plana çıkmış en önemli isimlerden biri olan Türkiye Rüzgar Enerjisi Birliği(TÜREB) Başkanı sayın Mustafa Serdar Ataseven,EUROSOLAR Türkiye Başkanı Sayın Tanay Sıdkı Uyar,Türkiye Jeotermal Enerji Başkanı sayın Orhan Mertoğlu,Uluslararası Enerji Topluluğu Türkiye Bölümü Başkanı Sayın Kutay Kaleli ve saydığım isimler gibi otuza yakın sektöründe ön plana çıkmış önemli isim Van’a gelerek panellerde sunum ve bilgilendirme yapacaklar.

 

Yine sayın Enerji bakanımız içinde gerekli girişimlerde bulunduk sayın bakanımızın da katılmasını arzu ediyor ve bekliyoruz.Enerji Bakanlığı’ndan da yine önemli isimlerin katılmasını bekliyoruz.Ayrıca tarafımızca tespit edilen yaklaşık 2700 sektörde faaliyet gösteren önemli şirkete de önümüzdeki haftadan itibaren davetlerimizi yapacağız.Bu şirketlerin birçoğunun da Van’a geleceğini biliyoruz.

 

Zirvenin yapılmasında bizlere büyük destek veren önemli isimler var, Van Milletvekillerimiz Sayın Beşir Atalay,Sayın Burhan Kayatürk,Sayın valimiz,Sayın Gümrük Bakan Yardımcımız Fatih bey,sayın rektörümüz,sayın oda başkanımız,sayın borsa başkanımız,sayın OSB başkanımız ve üniversiteden çok kıymetli hocalarımız bu oluşumda bizlere destek verdiler hepsine ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Hedefimiz büyük inşallah Van’ın güneşi bu zirveyle hak ettiği değeri bulacaktır’’dedi.

 

Editör: TE Bilisim