Haydar ERDİNLER - VanEkspres - ANKARA

Van’dan Başlayıp, Elazığ’da devam eden çeyrek final maçlarını Elazığ, Malatya, Tunceli ve Bingöl’ü yenerek yarım finale kalan Van’ın renkli simaları; Erzurum’da yarı finalde Kilis, Şanlıurfa, Malatya ve Adıyaman’ı yenilgi ve beraberlik almadan, Van ve Bölge birinciliğini elde ederek, Van; Ankara, Samsun, Denizli, Kocaeli, Kilis, Kayseri, ve Gümüşhane illeri ile birlikte Türkiye genelinde ilk sekize girdi ve Ankara'da TBMM kampüsünde final maçlarına katıldı.

TBMM tarafından “Bu Mahallede Maç Var” Meclis Kupası Organizasyonu adı altında Türkiye genelinde 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı nedeniyle “11-14 yaş küçükler futbol takımları” arasında 15 Mart 2022 tarihinde futbol turnuvası düzenlenmiştir.

Düzenlenen turnuvaya; Van’dan Ali İhsan ÖZMEN’in antrenörlüğü eşliğinde; Mustafa Cengiz Ortaokulu kızları (Mormenekşeler Spor Kulübü)’nın de katıldığı futbol turnuvasında;

Van’dan Başlayıp, Elazığ’da devam eden çeyrek final maçlarını Elazığ, Malatya, Tunceli ve Bingöl’ü yenerek yarım finale yükseldi.

Van’ın renkli simaları; Erzurum’da yarı finalde; Kilis, Şanlıurfa, Malatya ve Adıyaman’ı yenilgi ve beraberlik almadan galibiyet serisini devam ettirerek; hem Van hem de Bölge birinciliğini elde ettiler. Bölge birincisi olan mormenekşeler takımı; Ankara, Samsun, Denizli, Kocaeli, Kilis, Kayseri, ve Gümüşhane illeri ile birlikte Türkiye genelinde ilk sekize girerek, Ankara’da düzenlenen meclis turnuvasına katılmayı başardılar.

Kazanılan başarı sonrasında; Gamze TURAN (12), Havva TOMRİS (12), Tülin ÇETİN ((Takım Kaptanı) 12), Fatma DURAN (14), Surya AKBULAK (12), Hayrünisa AKBULAK (12), Sidar ÇETİN (11), İrem İLTER (11), Nisanur SOMER (14), Arjin TURGUT (12), Jiyan ŞAKAR (11), Asmin GİL (11) ve Canan IŞIK (12) toplamında 13 kişiden oluşan Van küçükler futbol takımı (Mormenekşeler),

Van’dan Ankara’ya gelebilmek için Van Büyükşehir Belediyesi’nin tahsis ettiği bir otobüsle; Gençlik ve Spor İl Müdürü Nevzat İNAN, Okul Müdürü Zübeyir ÖZDEMİR ve Antrenör (Hoca) Ali İhsan ÖZMEN refakatinde Ankara’ya gelen küçükler futbol takımımız (mormenekşeler) büyük ilgi topladı.

Özellikle tüm kızların aynı model (Kızılderili savaşçı kadınlar modeli) saç örgüleri turnuvaya ayrı bir renk katarak, meclis turnuvasına katılan takımlar, görevli ve seyircilerin büyük ilgisini çekti.

VAN MİLLETVEKİLLERİ YEMEKTE AĞIRLADI

Mormenekşeler’e ilgi büyüktü

Turnuvaya katılan Van Küçük kızları (Mormenekşeler) ilk müsabakasını 18.04.2022 tarihinde saat 15’te Samsun küçük kızlarla yaparak başladı.

Maç başlamadan önce mormenekşe kızları Van Milletvekilleri Sn. Osman Nuri Gülaçar ile İrfan Kartal tarafından karşılandılar. Moral ve motive desteğini veren vekiller, maç sonrası Milletvekili Kartal meclis lokalinde kızlara eşlik ederek, yemek ikramında bulundu.

Müsabakanın ikinci gününde Van – Denizli küçük kızlar müsabakası sonrasında ise bu kez milletvekili Osman Nuri Gülaçar’ın meclis dışında olması nedeniyle danışmanı Nurtaç hanıma verdiği talimatla, Milletvekili yemekhanesinde kızlara eşlik ederek yemek ikramında bulundular.

CHP GENEL BAŞKAN YARDIMCISI KAYA'DAN MORMENEKŞELERE MORAL ZİYARETİ

Ayrıca;

Van’ın küçük (Mormenekşe) kızları CHP Genel Başkan Yardımcısı Yıldırım KAYA tarafından da karşılandı.

Yıldırım KAYA yaptığı konuşmada; daha önce sizlere eşofman, ayakkabı, forma ve Van’dan uçakla alarak Bodrum’da beş gün beş yıldızlı otelde ağırladık. Sizlere ait mektuplar hala benden duruyor dedi. KAYA konuşmasının devamında; Siz başarıdan başarıya koşuyorsunuz bunu biliyorum. Burada iki üç maçınız var, alacağınız sonuçlara çok aldırış etmeyin. Siz esas Güneş’in doğduğu yerden şampiyonluğu almış kişilersiniz, gelecek günler sizin şampiyonluğunuza gebe, dolayısıyla sadece 23 Nisan çocuk bayramı nedeniyle sizler için eğlence olsun diye düzenlenmiş bir turnuvadır diyerek moral verdi ve daha sonra kızlardan ayrıldı.

CAGDAŞ YAŞAMI DESTEKLEME DERNEĞİNİ ZİYARET ETTİLER

Müsabakalar devam ederken; Uzun zamandır futbol takımında oynayan 13 kız ve Van’dan gelmeyen spor ile ilgilenen ve yardıma muhtaç toplamda 160 civarında kız öğrenciye burs, teknoloji ve spor malzemesi verildiği anlaşılan Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği (ÇYDD) Ümitköy/Ankara Şubesi tarafından da davet edildi. Davet edilen kızları Genel Merkez Yöneticisi Gülnaz KOCABAŞ, Şube Başkanı Dilek ÖZLAN ve gönüllü çalışanları tarafından karşılandı. Merkez yöneticisinin yaptığı konuşma sonrasında; kızların istek ve talepleri dinlendi yapılan istekler not edilerek ve ikramlardan sonra uğurlandılar.

Üç gün süren futbol müsabakası; TBMM tarafından organize edilen bir otobüsle önce Ulusta bulunan 1. Meclisi ve sonra TBMM gezdirilerek son buldu.

Van küçük futbol takımı (Mormenekşeler) 20.04.2022 tarihinden geldikleri Van Büyükşehir Otobüsüyle Van'a Geri döndüler.

Bizler de Vanekspresi ailesi olarak 23 Nisan Ulusal ve Egemenlik Çocuk Bayramını kutluyor, minik mormenekşelerimize başarılar diliyoruz.

Editör: TE Bilisim