Bütün erkek bireyler için ortak hayal baba olma hayalidir. Ancak bazen genetik faktörler bazen de diğer sağlık sorunları baba olma yolunda bireylere sorunlar oluşturabiliyor. Bu sorunları aşmak tedavi olmak artık daha kolaydır.

Sperm Testi Nedir?

Erkek bireylerde meni içerisinde olması gereken sağlıklı sperm hücresinin tespiti yapmak için kullanılan yöntem sperm testi olarak tanımlanıyor. Sperm hücresinin yumurta hücresi ile birleşerek döllenme olayını gerçekleşebilmesi için erkek bireylerde yeterli düzeyde ve sağlıklı sperm hücresi olması gerekiyor.

Kısırlık durumunun tespitinde ve tedavisinde spermiyogram testleri oldukça önemlidir. Bu testin yapılması ile birlikte çıkacak sonuca göre tedavi yöntemleri belirleniyor ve bebek sahibi olmak isteyenleri için başarılı sonuçlar elde edilebiliyor.

Erkek Kısırlığı Nedir?

Erkeklerin için en büyük korku çocuk sahibi olamamak yani kısırlıktır. Kısırlığın birçok sebebi olmakla birlikte daha öncesinde geçirilen ağır hastalıklar, psikolojik sorunlar, genetik faktörler gibi birçok sebep kısırlık faktörü olarak sayılabiliyor.

Sağlık alanında ki ilerlemeler ile birlikte baba olmaya giden yolda en büyük yardımcınız sizler için özel olarak hazırlan kitler vasıtasıyla sperm durum tespiti hızlı bir şekilde yapılabiliyor.

Mahremiyet ilkleri gözetilerek sizlere gönderilen kitler ile örnek alımı yapılıyor ve son teknoloji laboratuvarlarda gerekli inceleme yapılarak en doğru sonucu kullanıcılara bildiriyor. Bu yöntem ile kullanıcılar özellikle erkek kısırlığı için erken teşhis ve tedavi yöntemlerinden etkin şekilde faydalanma imkânına sahip olabiliyor.

Editör: TE Bilisim