20 Mayıs 2020 günü İzmir'deki bazı camilerin hoparlörlerinden Çav Bella marşı duyulmuştu. Cami ezan sistemine kimlerin girerek şarkı çaldığı merak konusu olmuş ve tepki çekmişti.

CHP'li Banu Özdemir de Twitter sayfasında sosyal medyada dolaşan camide marş seslerini içeren videoları paylaşarak, “Şaka bir tarafa, İzmir İl Müftülüğü bir açıklama yapacak mı?” diye sormuştu.

Olay ülke gündeminde tartışma konusu olmuş, İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı sosyal medya paylaşımları nedeniyle Banu Özdemir hakkında “Halkı kin ve düşmanlığa alenen tahrik etme” suçlamasıyla dava açmıştı. Soruşturma kapsamında Özdemir bir hafta tutuklu kalmıştı.

“ADALET” YAZILI PANDEMİ MASKELERİ TAKTILAR

Çav Bella Davası bugün İzmir 50. Asliye Ceza Mahkemesi'nde görüldü. CHP eski İzmir İl Başkan Yardımcısı Banu Özdemir'e destek olan CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel, İzmir Milletvekili Atila Sertel ve çok sayıda partili adliyeye geldi. Özdemir ve partililerin yüzlerine “Adalet” yazılı maskeler takması dikkat çekti.

“YARGILANAN ADALET SİSTEMİYDİ”

Duruşmada son sözü sorulan sanık Banu Özdemir, “Benim suçsuz olduğumu sizler de biliyorsunuz” diyerek, sonuç ne olursa olsun Mustafa Kemal Atatürk'ün izinde olmaya devam edeceğini söyledi.

Beraat kararının ardından SÖZCÜ'ye konuşan Banu Özdemir, şu ifadeleri kullandı;

*Bundan 7 ay önce İzmir’in farklı camilerinden çalınan şarkıyı, olgu aktarımı yaparak yetkili kurumu göreve davet eden bir paylaşım yapmış, asıl faillerin peşine düşülmesi gerekirken, siyasi kimliğim hedef alınarak trol çeteleri tarafından iftira, karalama ve linç girişimine maruz kalmıştım.

*Hiçbir suçum yokken günlerce cezaevinde tutularak bayramı ailemden ve dostlarımdan ayrı geçirdim. O günden bu güne yargılanan aslında ben değildim. Bu ülkede kendini demokrat olarak tanımlayan, yanlışlıkları, eksiklikleri ifade etmeyi sorumluluk bilen bu ülkenin tüm insanları ve adalet sistemiydi.

*Mahkememiz beraat ile sonuçlandı. Duruşma salonunda ifade ettiğim gibi, her türlü baskı ve koşul altında bilinmesini isterim ki, üyesi bulunmaktan onur duyduğum her bir CHP üyesi bu ülkede herkes için her canlı için adalet tesis edilene dek demokrasi ve özgürlük mücadelesini sürdürmeye devam edecek.  Türkiye’nin ve dünyanın dört bir yanından dayanışma gösteren herkese teşekkür ediyorum.

AVUKAT KARADAĞ: BERAAT ETTİ AMA GÜNLERCE CEZAEVİNDE KALMIŞTI

Özdemir'in Avukatı Süleyman Karadağ da “Olması gereken oldu. Ama biz yine de adaletin sağlandığını düşünmüyoruz. Müvekkilim tutuklandı, günlerce cezaevinde kaldı. Şimdi beraat etmesi adaletin sağlandığı anlamına gelmiyor” ifadelerini kullandı.

Editör: TE Bilisim