AKP MKYK Üyesi Orhan Miroğlu’nun yeğeni inşaat mühendisi Baver Miroğlu, İYİ Parti’ye katıldı. Baver Miroğlu’nun rozetini İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener taktı. Miroğlu, İYİ Parti lideri Meral Akşener konuşmasına başlamadan önce kürsüdeki yerini aldı. 

TBMM Grup Toplantısı’nda konuşan Miroğlu, “Sayın genel başkanım, değerli milletvekilleri, kıymetli konuklar… Öncelikle beni profesyonel iş yaşamından siyasete davete ederek İYİ Parti ailesinin değerli kadrolarıyla bir araya getiren, birleştirici, bütünleştirici genel başkanıma sonsuz şükranlarımı arz ediyorum. Vatandaşı olmaktan onur duyduğum büyük Türkiyemizin içinden geçtiği bu çetin süreçte herkes gibi ben de ne yazık ki ufkun daraldığını görmekteyim. İçerisine itilmek istendiğimiz sonu belirsiz karanlıktan çıkış yolunu İYİ Partimizin yetkin kadrolarında ve Sayın genel başkanımızın rehberliğinde olacağına inandığım için burada huzurlarınızda bulunmaktayım” dedi.

İYİ Parti Adapazarı İlçe Başkanı Serdip Dokumacı sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, “AK Parti MKYK üyesi 25.Dönem milletvekili Orhan Miroğlu’nun yeğeni, büyük halası Türkiye’nin ilk kadın Belediye Başkanı Zekiye Midyat olan iş insanı Baver Miroğlu partimize katılmıştır. Kendisi ve partimiz için hayırlı olsun” ifadelerini kullandı.

BAVER MİROĞLU KİMDİR?

Baver Miroğlu AK Parti Mardin Milletvekili Orhan Miroğlu’nun oğludur. Peki, Orhan Miroğlu kimdir?

Orhan Miroğlu, 1953 yılında Mardin’nin Midyat ilçesinde doğmuştur.

Çocukluğu Batman ve Diyarbakır bölgelerinde geçen Miroğlu, 1970-1980 yılları arasında demokratik gençlik hareketine katıldı.

1980 yılında Diyarbakır Eğitim Enstitüsü Edebiyat Bölümü’nden mezun oldu.

12 Eylül 1980 askeri darbesi sırasında tutuklanarak 15 yıl hapis cezasına çarptırılmıştır. 1988 yılına gelindiğinde çıkartılan genel af yasasıyla da serbest kaldı. Daha sonra siyasete atılarak HADEP, DEHAP ve Demokratik Toplum Partisi gibi çeşitli siyasi kuruluşlarda görev aldı.

Ayrıca Miroğlu, Radikal İki, Ülkede Özgür Gündem, Özgür Politika, Taraf ile Birgün gazetelerinde köşe yazarlığı yaptı ve 2012 yılında Star gazetesinde yazmaya başladı.

Orhan Miroğlu 7 Haziran 2015 genel seçimlerinde AK Parti’den Mardin milletvekili olarak Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne girmiştir.

Editör: TE Bilisim