2023 seçimlerine kısa bir süre kala milletvekilleri aday adayları da belirlenmeye başladı. Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) ‘den Taciser Çiftçi milletvekili aday adaylığını açıkladı.

Çiftçi aynı zamanda CHP’nin açıklanan adayları arasında tek kadın aday olarak ön plana çıkıyor.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın seçim tarihi 14 Mayıs olarak belirlemesinin ardından partilerden de milletvekili aday adayları açıklanmaya başladı.

CHP’NİN ÜÇÜNCÜ ADAYI ÇİFTÇİ

Daha önce  CHP’den aday  adaylıklarını açıklayan Seracettin Bedirhanoğlu ve Coşkun Selçuk’tan sonra bu kez de Taciser Çiftçi aday adaylığını duyurdu.

 Çiftçi, “Bilindiği üzere Cumhuriyet Halk Partisi adına bir adaylık sürecine giriyorum. Uzun zamandır siyaset içerisinde yer almakla birlikte bir de çalışma hayatında 20 yılı geride bıraktım. Artık çalışmalarımızı halk adına yükselterek yürümek istiyoruz. Vakıf ve dernek çalışmalarımız yıllardır hak, hukuk ve adalet mücadelesiyle geçti. Şimdi artık sonuç alma zamanı diyoruz inşallah.

ÇİFTÇİ :  GELİYOR GELMEKTE OLAN

Etki ve yetki alanımızın genişleyip ilerlemesi için en iyi yolu Cumhuriyet Halk Partisi ile yürüyeceğimize inandık. Yürüteceğimiz hizmette başta insan haklarını ve kadın haklarını koruyup mevcut yaralarımızı sarmak için çalışacağız. Refah seviyesi yüksek sosyal devlet gereğince İstanbul Sözleşmesini gündeme getirip kabul ettireceğiz.

Bu yolda kadın gücüne duyduğumuz ihtiyaç daha da artıyor. Bir kadın ve anne olarak sizlere öncülük etmekten onur ve gurur duyuyorum. Niyetimiz hep birlikte yürümek ve artık 20 yıldır süre gelen siyasi çıkmaza bir son vermek. Sizlerin de huzurunda Cumhuriyet Halk Partisi'nin bir neferi olduğumu açıklamak ve gurur duyduğumu belirtmek isterim. Birlikte daha iyiye ve güçlüye yürürken, 'Geliyor Gelmekte Olan' diyoruz ve Cumhuriyet Halk Partisi'nden, Van milletvekilliği aday adaylığımı ilan ediyorum.” Diyerek sözlerini noktaladı.

Editör: Haber Merkezi