VANEKSPRES HABER MERKEZİ 

Sabahın erken saatlerinden itibaren Van merkez başta olmak üzere Çatak ve bağlı köylerden vatandaşlar, ilçe merkezine 5 kilometre mesafede bulunan ve yılın sadece nisan, mayıs ve haziran aylarında suyun aktığı Kanispi alanında aktı. 

Kanispi'de düzenlenen Festivale Tuşba Belediye Başkanı Salih Akman, Bahçesaray Belediye Başkanı Meki Arvas, Çaldıran Belediye Başkanı Şefik Ensari, Gevaş Belediye Başkanı Murat Sezer ve çok sayıda davetli katıldı. 

Van Yöresel oyunların oynandığı, etkinliklerin düzenlendiği festivalde, İran'dan gelen halk oyunları ekibi de gösterisi ilgi gördü. 

Festivalde konuşuan Kaymakam Mehmet Erdem Akbulut, geleneksel hale getirdikleri festivali, salgının etkisinin azalmasıyla 2 yıl aranın ardından tekrar düzenlemenin mutluluğunu yaşadıklarını söyledi.

İlçede güzel bir günün yaşandığını dile getiren Akbulut, "Allah'ın gösterdiği güzel günlerde hep böyle, mutlulukla, sevgiyle bir araya geliriz " diye konuştu.

Belediye Başkanı Abdurrahman Şeylan ise, bu yıl renkli görüntülere sahne olan festivale ev sahipliği yapmanın mutluluğunu yaşadıklarını dile getirdi.

Konuşmaların ardından vatandaşlarla halay çeken protokol üyeleri, kıl çadırlarda kendilerine ikram edilen organik bal ve cevizin tadına baktı, dengbejlerin seslendirdiği türküleri dinledi.


İRANLILAR DAMGASINI VURDU

Çatak ilçesinde düzenlenen Kanispi, Ceviz, Bal, Alabalık ve Rafting Festivali'ne katılan İranlı turistler, Çatak Çayı'nda rafting yapma keyfini yaşadılar. 

Kaymakamlık ve belediye tarafından ilçeye 5 kilometre mesafedeki Kanispi Şelalesi'nin bulunduğu bölgede yapılan festivale, kent sakinlerinin yanı sıra İran'dan gelen turistler de ilgi gösterdi.

İran Urumiye şehrinden festivale katılan Mitra Asadzadeh Van ve Çatağa ilk kez geldiğini belirterek böyle doğa harikası bir yerde olmak beni fazlasıyla memnun etti. festival çok güzeldi çokda eğlendik Rafting yapmak bir başka güzeldi. 

İran'da turizm acentesi işletmecisi Nida Arman ise, 100 kişilik bir kafileyle Van'ı gezmeye geldiklerini söyledi.

Çatak'ta festival düzenlediğini duyunca gelmek istediklerini anlatan Arman, "Doğasıyla, tabiatıyla, insanlarıyla çok güzel bir yer. Ben de rafting yaptım, çok eğlendik. Birlikte geldiğimiz İranlılar buradan mutlu ayrılıyorlar." dedi.

İran'dan gelen Cafer Periş ise "Çeşitli şehirlerden yaklaşık 200 kişiyle Çatak'a geldik. Festival çok güzel. Burası doğal güzellikleriyle insanları cezbediyor. Gezilecek çok yerleri var. Herkesi buraya bekliyoruz. ." diye konuştu.

Turistlerden Şebnem Şevkat da Van'ı çok sevdik,  "Buranın insanın misafirperverliği çok iyi. Festivale katıldık, halaylar çektik ardından rafting yaptık. Her şey çok güzel geçti. Ülkemize gittiğimizde herkese buraya gelmelerini önereceğiz." ifadesini kullandı.

ÇATAK ÇAYINDA RAFTİNG YARIŞMASI

Van'ın Çatak ilçesinde düzenlenen "11. Kanispi, Ceviz, Bal, Alabalık ve Rafting Festivali" kapsamında rafting yarışı yapıldı.

15 Temmuz mesire alanında Türkiye Rafting Federasyonu Başkanı Fikret Yardımcı'nın komutuyla başlayan yarışta 8 takımın sporcuları dereceye girmek için kıyasıya mücadele etti.

DODAN RÜZGARI

Festivalde, Akşam Dodan Özer ve Yerel Sanatçılar alkışlar eşliğinde sahneye çıktı. Dodan ve yerel sanatçılar birbirinden güzel şarkılarını konser alanını dolduran binler için okudu.

Festival akşam sanatçı Dodan Özer ve Yerel Sanatçıların birbirinden söyledikleri güzel şarkılarla son buldu. 

Editör: TE Bilisim