VanHaber - İyi Parti’nin “Millet bu bizi çağırıyor” sloganıyla düzenlediği 2. Olağan Kurultay’ı bugün gerçekleşiyor. İyi Parti lideri Meral Akşener’in tek aday olduğu Kurultay’da rekabet, 50 kişilik Genel İdare Kurulu (GİK) ve 11 kişilik Merkez Disiplin Kurulu (MDK) seçiminde yaşanacak.

Partinin yönetim organlarına üyeliklerin çarşaf liste yöntemi ile yapılacağı seçimde, Akşener'in 100 kişilik ‘anahtar liste' çıkaracağı öne sürüldü. Öte yandan kurultayda son dönemde tartışmaya açılan İstanbul Sözleşmesi başta olmak üzere doğa hakları ve EYT’lilere ilişkin de mesajlar paylaşıldı. Seçim öncesi kürsüye çıkan İyi Parti lideri, Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'a yüklendi. "Sen adaleti öldürdün. Hukukun adamına göre işlediği, soruşturmaların twitter tabelasına göre yürütüldüğü bir ülke yarattın" diyen Akşener, "Ama unutma gün gelir, bir gün adalet herkese lazım olur" dedi. İyi Parti Kurultayı'ndan detaylar Koronavirüs tedbirleri kapsamında seyircisiz yapılan kurultaya delegeler, az sayıdaki görevli ve basın mensupları dışında kimse alınmadı. Kurultayın yapılacağı alanda ve çevresinde güvenlik önlemi alınırken, içeriye tek arama noktasından geçildi.
 

Çünkü arkamızda dağ gibi duran milletimiz var. Bundan 3 yıl önce, İyi Parti'yi bu aziz millet kurdu. İyi Parti'yi, çocuğunun okul derdine düşmüş anneler, borç batağında kaybolan babalar kurdu. İyi Parti'yi, Traktörüne mazot, toprağına tohum alamayan çiftçiler, siftah edemeyen esnaf kardeşlerim kurdu. İYİ Parti'yi, eve ekmek götüremeyen emekliler, geçinemeyen asgari ücretliler kurdu. İyi Parti'yi, AK Partili dayısı olmadığı için mülakattan elenenler, ünivesite mezunu işsizler kurdu.

"İyi Parti'yi bu vatanın has evladı Kürt'ler kurdu, Zaza'lar kurdu"

İyi Parti'yi, son bir umutla; memleketten ümidini kesmiş, hayalleri çalınan gençler kurdu. İyi Parti'yi hayatın her alanında horlanan, şiddet gören, öldürülen kadınlar, oyun çağında gelin edilen, tacize, tecavüze uğrayan çocuklarımız kurdu. İyi Parti'yi, iki yumruk arasına sıkıştırılan, bu vatanın has evladı Kürt'ler kurdu, Zaza'lar kurdu. İyi Parti'yi, “Ali” dedi, “Hızır” dedi diye, Atatürk'ü sevdi diye din düşmanı ilan edilenler kurdu. İyi Parti'yi, “Mustafa Kemal de benim, Fatih de benim, Osmanlı da benim, Cumhuriyet de benim” diyenler; kutuplaşmadan, iteklenmekten bıkan ‘mahallesizler’ kurdu.

 

Editör: TE Bilisim