Van, son dönemlerin en yoğun katılımlı düğününe ev sahipliği yaptı. Davetliler, damadın yanına bırakılan kutuya zarf içine koydukları parayı hediye etmek için uzun kuyruklar oluşturdu.

Van Bostaniçinde yapılan düğüne Edremit Belediye Başkanı Av. İsmail Say, Milli Eğitim Eski Bakanı Prof. Dr. Hüseyin Çelik, Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hamdullah Şevli, Prof. Dr. Yakup Akgül, THK Van İl Başkanı Vahdettin Dicle,  iş insanı Necdet Bayram Murat Dicle ve binlerce davetli katıldı.

Faik Adsaz’ın kızı Merve ile hayatlarını birleştiren Pinyanişi aşiretinin önde gelen ailelerinden, Başkaleli iş insanı Yılmaz Dicle’nin oğlu Petrol Ürünleri İşverenler Sendikası (PÜİS) Gençlik Konseyi Başkan Yardımcısı Devran Dicle, hayatlarının birleştirdi.

Kına gecesi, gelinin baba evi olan Hatuniye Mahallesinde yapılırken düğün ise Özel bir Kır Düğün Salonunda gerçekleşti.

Yoğun katılımın olduğu düğünde İş insanı Yılmaz Dicle bütün davetlilerle tek tek ilgilendi.

Binlerce kişinin katıldığı düğünde, toy büyüklüğünü ise ünlü iş adamı Necdet Bayram yaptı.

Merve ve Devran’ın nikâhını Edremit Belediye Başkanı Av. İsmail Say kıyarken, nikâh şahitliğini ise Milli Eğitim Eski Bakanı Prof. Dr. Hüseyin Çelik, Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hamdullah Şevli, Prof. Dr. Yakup Akgül, THK Van İl Başkanı Vahdettin Dicle, İş insanı Murat Dicle ve Necdet Bayram yaptı.

Davetlilere ikram edilen yemeğin ardından, sanatçılar tarafından seslendirilen birbirinden güzel Türkçe ve Kürtçe müzikler eşliğinde, gece geç saatlere kadar halaylar çekildi.

Dicle Ailesi bir geleneği de bozarak düğünde ilk kez mendil bırakma yerine zarf usulü ile damada hediye takdimi gerçekleştirdi.

VanEkspres ailesi olarak Merve ve Devran çiftine bir ömür mutluluklar dileriz.



Editör: TE Bilisim