VanHaber - SP il başkanı Özay İlhan'ın gündeminde bu kez KHKlılar vardı. İlhan "Türkiye geneli on binlerce, Van geneli yüzlerce kamu çalışanının işine sorgusuz sualsiz son verildi. İşten atmalar onlarca sorunu da beraberinde getirdi. Bunda en büyük yarayı aile müessesi aldı. Bazı aileler dağıldı, bazı kişiler evine ekmek götüremediği için intihar etti, en başta çocuklar olmak üzere aile bireyleri telafisi zor travmalar yaşadı ve yaşamaya devam ediyor. KHK kararlarıyla işinden olanların sorunları çözülmediği sürece bu tür dramlar devam edecek. Dileğimiz tez zamanda bu sorunun çözüme kavuşmasıdır.

Bizler sorunun çözümü için uğraşırken kendini hukukun üzerinde gören anlayışı anlayabilmiş değiliz. İşten çıkarılan kişi gitmiş hakkını mahkemede aramış ve haklı bulunmuş ama müdür, amir vb. idareci engelini aşamamış. Mahkeme kararı lehine olmasına rağmen işine dönemeyen birçok insan var. Mahkeme beraat kararı vermiş ama idareci beraat kararını tanımıyor. İşine başlaması gereken kişiyi işe başlatmıyor. Hiçbir hukuk devletinde bir idareci çıkıp “Ben mahkeme kararlarını uygulamıyorum” diyemez. Kimse hukukun üzerinde değildir.

Objektif kararlar karşısında sübjektif yorumlar ve kanıların hukukta yeri yoktur ve olamaz. “Mahkeme sizin lehinize karar vermiş ama ben mahkeme kararını uygulamıyorum” diyemezsiniz. Çerçevesi yasalarca belirlenmiş kanun, kural, kaide ve işleyişler tüm resmi kurumlar için aynıdır. Bu ister Van Büyükşehir Belediyesi olsun, ister İstanbul Büyükşehir Belediyesi… Her kurum ve kişi kanunlara uymak zorundadır. Hiçbir idareci kanunları tanımama, mahkeme kararlarını uygulamama hakkına sahip değildir. Saadet Partisi Van İl Başkanlığı olarak hâlihazırda Van Büyükşehir Belediyesi ve bağlı müdürlüklerden kayyım tarafından işten çıkarılan ve mahkeme kararıyla beraat eden işçilerin bir an evvel mülakatsız olarak işe başlatılmasını istiyoruz. Bu hukukun uygulanması adına da atılacak önemli bir adım olacaktır" dedi. 

Editör: TE Bilisim